1.9 C
Botoșani
miercuri, 7 decembrie 2022

Arhitectul şef al primăriei Botoşani: „Dacă mergem pe o singură culoare într-un cartier, toată lumea va spune că este foarte monoton”

blocuri920

Reprezentanţii primăriei municipiului Botoşani au fost de multe ori criticaţi pentru faptul că au permis ca blocurile să fie transformate în curcubeu. Botoşănenii şi-au izolat apartamentele prin exterior dar nu s-a mers pe o singură culoare sau pe o combinaţie de culori ci fiecare a făcut cum a dorit. Astfel s-a ajuns ca pe faţada unui bloc să fie câte şase-şapte culori.

Unii au propus să se stabilească o anumită culoare pentru fiecare cartier din municipiul Botoşani dar această variantă nu este agreată de către reprezentanţii primăriei. Arhitectul şef al primăriei municipiului Botoşani spune că ar fi prea monoton.

„Dacă Botoşaniul ar avea un Centru Istoric foarte mare, o măsură de genul ăsta ar fi justificată. Foarte mulţi oameni au ieşit în străinătate şi au văzut că în special, în partea de vest, sunt zone unde există obiceiul de a folosi culori foarte tari. Dacă mergem pe o singură culoare într-un cartier, toată lumea va spune că este foarte monoton”, a spus Dan Sandu, arhitectul şef al primăriei.

Majoritatea botoşănenilor şi-au făcut izolaţia exterioară a apartamentelor fără autorizaţie şi asta deoarece nu puteau să o obţină. Autorizaţia se acordă pentru blocul şi nu doar pentru un apartament. Acesta este şi motivul pentru care reprezentanţii primăriei nu au impus nicio condiţie celor care execută astfel de lucrări. În acelaşi timp, specialiştii spun că în cazul în care este izolat doar un singur apartament, eficienţa este mai mică şi există riscul distrugerii lucrării din cauza infiltraţiilor.

„Am fost întrebat şi am refuzat să dăm autorizaţie pentru un singur apartament. Problema când faci izolaţie la un singur apartament este că proprietarul va avea un necaz şi le-am explicat oamenilor. În primul rând pătrunde apa pe sus. Mulţi spun că vor pune un şorţ de tablă şi nu se va infiltra apa. Nu în primul an dar în al doilea nu mai garantez. Cel mai bine este să facă toţi proprietarii”, a adăugat Dan Sandu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA