8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Aproape 70% dintre români au oferit bani sau cadouri personalului medical

 

News Aproape 70% dintre români declară că au fost nevoiţi să ofere bani sau cadouri personalului medical pentru a beneficia de mai multă atenţie, asistentele fiind primele pe lista stimulentelor oferite de pacienţi, relevă un studio.

Studiul CONFIDO, dat publicităţii vineri, a fost realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă, în colaborare cu Link Resource, la iniţiativa Institutul Aspen România şi prezentat presei cu ocazia celei de-a treia ediţii a Bucharest Forum/Healthcare.

'Cu ocazia ultimei vizite făcute la medic, românii au oferit în procent de 38% recompense financiare medicilor specialişti care i-au consultat. 23% dintre pacienţi au apelat la stimulente şi în cazul marii chirurgii, în timp ce 21% dintre aceştia au simţit nevoia recompensării medicului specialist şi în ceea ce priveşte procedurile de tratament de care au beneficiat', arată studiul.

Potrivit documentului, 69% dintre români au afirmat că au fost nevoiţi să ofere sume de bani sau cadouri personalului medical, pentru a beneficia de mai multă atenţie. Dintre pacienţii care au subliniat necesitatea oferirii acestor stimulente, 84% au declarat că gestul lor a vizat instituţiile publice de sănătate, în timp ce 5% au menţionat instituţiile private.

Studiul mai arată că valoarea medie a stimulentelor financiare oferite cu ocazia ultimei vizite la medic se situează la un nivel de 337 de lei şi vizează deopotrivă sistemul public şi privat de sănătate.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

91 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA