22.6 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

Aproape 55 de milioane de euro împărțiți partidelor. Primar din Botoșani: „Banii ajung undeva sus. Noi ne susținem singuri campaniile electorale”

Anul acesta, aproape 55 de milioane de euro din bugetul statului vor merge către partidele politice parlamentare din România. În forma inițială a bugetului, erau 85 de milioane de euro dar ulterior s-a redus la 55 de milioane de euro.

55 de milioane de euro înseamnă costurile pentru modernizarea drumului Botoșani – Tg. Frumos. Este o sumă foarte mare dar cu toate acestea, niciun leu nu ajunge în teritoriu. Toți banii sunt la dispoziția conducerilor centrale ale partidelor. Cei din teritoriu trebuie să susțină singuri campaniilor și chiar să trimită lunar către București o anumită sumă strânsă din cotizațiile membrilor.

„Sunt niște sume enorme care ajung la partidele politice. Nu cred că sumele alea ajung vreodată la noi, la cei din teritoriu.  Noi ne susținem singuri campaniile electorale. La alegeri europarlamentare, bannerele alea le susținem singuri. Banii alocați partidelor ajung undeva sus. Nu pot să-mi dau seama dar sunt sume enorme pentru partide. E normal ca partidele să se susțină singure. Vrei să faci politică, plătește. Nu bani de la bugetul statului. Normal ar fi ca fiecare partid să se autofinanțeze”, a declarat liberalul Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA