0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Aproape 400 de persoane infectate în ultimele 24 de ore

Astăzi s-a înregistrat cel mai mare număr de persoane infectate în județul Botoșani, de la începutul pandemiei. În 24 de ore au fost aproape 400 de persoane depistate pozitiv la testul COVID.

“În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani s-au pozitivat 384 de persoane dintre care 340 sunt la primul test pozitiv și 44 sunt reinfectări. Este cea mai mare cifră înregistrată în județul Botoșani, de la începutul pandemiei. Am observat că în acest val cinci, persoane care au simptome se prezintă imediat la medic, fie la medicul de familie, fie la UPU sau chiar în farmaciile care testează. Este o cifră reală a persoanelor pozitive în județul Botoșani. Era de așteptat având în vedere că această tulpină este extrem de contagioasă. Județul Suceava este în zona roșie cu peste 5000 de cazuri active în ultimele două săptămâni”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

În ultimele 14 zile s-au înregistrat 1405 cazuri COVID în județul Botoșani iar rata de infectarea a ajuns la 3,06 la mia de locuitori. În municipiul Botoșani sunt 694 de persoane infectate și o rată de 5,85.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA