15.4 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Aproape 30 de botoşăneni au ajuns la spital, după ce au fost înţepaţi de insecte

upu ambulanta (1)

Odata cu sezonul cald, apar si noi pericole. Insectele devin mai agresive si ataca oamenii. In ultima perioada, aproape 30 de botosaneni au ajuns in Unitatea de Primiri Urgente, dupa ce au fost intepati de capuse sau albine.

Toti au primit ingrijirile necesare in camera de garda, dupa care au fost directionati catre sectia de boli infectioase, unde specialistii au decis medicatia pe care acestia trebuie sa o urmeze.

Medicii spun ca astfel de intepaturi pot avea efecte negative si cel mai indicat este ca oamenii sa ceara ajutor medical in cazul in care observa anumite nereguli.

„Intepaturile anumitor insecte pot fi periculoase deoarece cum spuneam, un anumit tip de capusa poate da boala Lyme, o boala care afecteaza sistemul nervos. Intepaturile de albine la persoane alergice pot avea consecinte grave pana la soc, ceea ce este un lucru foarte grav deoarece netratat la timp poate duce pana la decesul pacientului”, a declarat  Petre Radauceanu, medic sef UPU-SMURD.

Ca sa ne protejam de atacul insectelor este indicat sa avem  pielea sa fie cat mai acoperita sau sa folosim un spray impotriva insectelor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA