14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Aproape 20.000 de ţigare de contrabandă descoperite într-un autoturism

politia de frontiera tigari in masina (4)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au depistat un cetăţean român care transporta 19.960 ţigarete de contrabandă ascunse în portierele, portbagajul şi aripile laterale ale autoturismului personal, marca Opel.

În data de 15 iunie a.c., în jurul orei 21.30, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, aflat în misiune specifică, a oprit pentru control, în trafic, pe raza localităţii de frontieră Silişcani, un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, despre care deţineau date şi informaţii că este folosit la transportul ţigărilor de contrabandă.

Pentru  efectuarea unui control amănunţit, şoferul, cetăţeanul român Constantin C., în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, împreună cu autoturismul a fost condus la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă sub scaune, în torpedou, sub bancheta din spate, în portierele laterale, în portbagaj sub roata de rezervă şi în aripile autoturismului, cantitatea de 19.960 ţigarete de diferite mărci, cu timbru Republica Ucraina şi provenienţă Duty Free.

Bărbatul a declarat poliţiştilor de frontieră că a achiziţionat ţigaretele din  localitatea Siret, de la o persoană necunoscută, cu intenţia de a le comercializa pe raza localităţii Truşeşti.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi au dispus măsura reţinerii ţigarelelor, în valoare totală de 11.227 lei, şi a autoturismului, în valoare de 12.200 lei, în vederea confiscării.

politia de frontiera tigari in masina (3) politia de frontiera tigari in masina (2) politia de frontiera tigari in masina (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA