Aproape 150 de persoane s-au întrecut Maratonul Nordul Moldovei VIDEO

0
516

maraton paltinis, ciclism

Eveniment unic pentru zona oraşului Darabani organizat în cadrul Zilelor Nordului: MTB Maratonul Nordul Moldovei care a ajuns la a VI-a ediţie şi a adunat la start 149 de ciclişti din toată ţara. La final, 5 copii care provin din familii defavorizate au primit din partea organizatorilor câte o bicicletă.

Participanţii la maraton au putut opta pentru un traseu mai scurt care a măsurat 30 de km sau pentru tura lungă de 51 de km, ambele foarte spectaculoase. Startul competiţiei a fost dat la orele 10:15 în Horodiştea, 149 de ciclişti scoţându-i pe la porţi pe sătenii din Păltiniş, Viişoara şi Coţuşca. Sportivii au fost încântaţi de zona oraşului Darabani, au întâmpinat ceva probleme cu marcajele traseului, dar au trecut destul de repede peste acest neajuns. 3700 de lei a fost fondul de premiere al câştigătorilor, dar mulţi dintre ei şi-au cedat premiile unor copii care provin din familii defavorizate din comuna Păltiniş, cărora le-au fost oferite 5 biciclete.

La festivitatea de premiere a participat şi primarul comunei Păltiniş, Costel Romanescu, cel care a contribuit decisiv la organizarea acestui eveniment, dar şi deputatul Costel Şoptică, care a împărţit diplomele câştigătorilor, la recomandarea edilului şef al comunei Păltiniş. Liviu Hrimiuc, primarul oraşului Darabani, a asistat şi el la finish. „Am profitat de Zilele Nordului pentru a mai da o şansă acestui traseu ciclist, să ducem tradiţia mai departe”, a spus Alexandru Teioşanu, organizatorul evenimentului.

„Particip de anul trecut la concursuri. Am 49 de ani şi mă simt foarte bine. Am mers la început ca să slăbesc. Aveam 97 de kg, acum am 80. Traseu fain, zona foarte frumoasă, dar cu ceva probleme de marcaj. M-am încurcat de 2 ori. E meritoriu pentru ce au reuşit oamenii aceştia să facă. Mie mi-a plăcut foarte mult. De pe margine e uşor de vorbit”, a declarat pentru Darabaneni.ro ciclistul Eugen Pal din Iaşi, câştigător la categoria sa de vârstă şi un exemplu de fairplay pentru toţi.

„Bicicleta pentru mine e mai mult un hobby. Sunt amator, dar până la extrem. Foarte cald, dar frumos. Cunoşteam traseul cât de cât pentru că am ajutat la marcarea lui, dar era să mă rătăcesc de vreo 2 ori pentru că sătenii au mutat unele marcaje sau le-au furat. Traseul a avut de toate: porţiuni tehnice, poteci, urcări abrupte, unele infernale pe căldura asta, şi unele porţiuni de junglă pe malul Prutului, aş putea spune” a declarat şi tânărul ciclist, care nu a dorit să menţioneze valoarea bicicletei sale, motivând: „Nu contează caroseria, ci motorul”

„Un traseu rapid, cu multe schimbări de direcţie, uşurel din punct de vedere tehnic. Nu m-a deranjat căldura. Greutatea traseului ţi-o dă şi adversarul” , Eugen Mocanu HPM Cycling Team Iaşi, 38 de ani, Iaşi, locul I în clasamentul general-tura lungă

Sursa: Dărăbăneni.ro