-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Aproape 100 de intervenţii ale pompierilor în perioada 24 – 28 decembrie

isu autospeciala

În perioada 24 – 28 decembrie, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au fost solicitate şi au intervenit în 99 situaţii de urgenţă.

Este vorba de şase incendii, o intervenţie pentru descarcerarea unui tânăr, rămas captiv într-un autoturism implicat într-un accident rutier, o intervenţie pentru înlăturarea pericolului de incendiu în urma producerii unui accident rutier, o intervenţie pentru deblocarea uşii de acces într-un apartament, trei alte intervenţii şi 87 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

Pe timpul intervenţiilor, au fost salvate/asistate 89 de persoane şi protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 500.000 lei. Valoarea bunurilor distruse în urma celor şase incendii a fost estimată la cca. 200.000 lei.

Având în vedere prognoza meteo potrivit căreia se vor înregistra temperaturi scăzute, I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA