0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Apare sistemul care înregistrează automat depășirea vitezei, condusul agresiv sau trecerea pe roșu

Guvernul României a aprobat miercuri, 16 noiembrie, o lege privind implementarea „Sistemului integrat de monitorizare a traficului rutier”, denumit în mod generic e-SIGUR.

Este vorba despre un sistem complex, de tipul celor folosite în majoritatea țărilor UE, privind combatarea abaterilor de la Codul Rutier și de reglare a fluxurilor de trafic.

Proiectul gândit și promovat de ministerele Transporturilor și de Interne presupune „un ansamblu de sisteme informatice, infrastructură de comunicații, elemente de interconectare și interoperabilitate cu alte sisteme informatice, platforme hardware și software pentru stocare, procesare automată, procesare manuală, preluare, afișare și transmitere de date, mijloace tehnice certificate sau omologate și verificate metrologic și capabilități și/sau servicii de imprimare masivă și comunicare a documentelor”.

Traficul va fi monitorizat pe „drumurile de interes național” majoritar cu camere sau radare fixe, dar dispozitivele electronice de înregistrare pot fi și mobile.

CNAIR, admnistratorul sistemului e-SIGUR, „are obligația de a informa public, pe pagina de internet proprie, cu privire la existența mijloacelor tehnice fixe și scopul prelucrării datelor de monitorizare a traficului rutier”, arată legea de înființare.

Teoretic, vor fi amplasate și panouri informative pe drumuri naționale sau autostrăzi care vor semnala în timp real eventuale probleme în trafic (accidente, lucrări etc.), precum și modificarea temporară a limitelor de viteză, în sensul reglării fluxului de automobile.

Citește mai mult pe Ziare.com

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA