17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Aparatură medicală în valoare de peste 3,6 milioane de lei la Spitalul de Pneumoftiziologie FOTO

Prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană, Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a beneficiat de 12 noi aparate. Ieri a ajuns din Germania un aparat de radiologie scopie și grafie digital cu sistem PACS, în valoare de 1,2 milioane de lei.

„Este îmbucurător faptul că am reușit achiziția tutoror aparatelor din acest proiect. Sunt aparate de ultimă generație și de înaltă performanță care ajută personalul medical în diagnosticarea cu precizie a afecțiunilor pneumologice, în investigarea pacienților cu Covid – 19 și a pacienților cu afecțiuni post Covid – 19”, a declarat Costel Lupașcu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.

Prin proiect, unitatea spitalicească a fost dotată cu un Computer Tomograf de 1,9 milioane de lei, analizatori automați, autoclave sau sistem de igienizare recirculant al aerului cu lampă UV.

„Una din prioritățile mele este de a sprijini unitățile spitalicești de stat să ofere servicii medicale la fel ca în privat. Municipalitatea este partener în acest proiect prin susținerea părții de cofinanțare și mă bucur să văd că Spitalul de Pneumoftiziologie face un pas în față ca dotare cu aparatură medicală”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA