2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Aparat de 80.000 de euro achiziţionat pentru secţia de cardiologie de la Spitalul Mavromati Botoşani – FOTO

aparat cardiologie (9)

Sanse mai mari la viata pentru bolnavii cu afectiuni cardiace. Cardiologii de la Spitalul din Botosani au la dispozitie un aparat medical de ultima ora cu ajutorul caruia se fac ecocardiografii la inima. Pana acum specialistii in cardiologie s-au folosit de un aparat vechi.

Acum, cu ajutorul noul echipament performant, medicii  pot stabili mai repede si mai corect diagnosticele si pot sa ia cea mai buna decizie pentru insanatosirea bolnavului, deoarece spun acestia ca sa faci un tratament corect trebuie sa ai un diagnostic corect.

„Ecocardiografia in ziua de astazi este obligatorie, este extrem de important pentru cardiologia clinica si pentru pacienti cronici, dar mai ales pentru situatiile de urgenta. Fara un ecocardiograf performant in ziua de astazi nu se poate face cardiologie. Pana acum ne-am descurcat cu un aparat mai putin performant cu care ne-am orientat. Acum avand aparatul nou putem stabili diagnosticele mai repede si  mai corect”, a declarat Maria Matei, medic cardiolog.

Cu ajutorul acestui aparat cresc sansele la viata ale bolnavilor cu afectiuni cardiace. Mai ales in cazul urgentelor medicale cand orice secunda conteaza.

„Categoric creste sansa la viata a pacientului. Este maximum de eficienta in stabilirea diagnosticului diferential si in preveni greselile medicale, malpraxisul. Sunt medicamente care intr-o boala pot salva viata si in alta pot ucide, facand diferenta stii ce tratament sa pui intr-o situatie si sa nu-l pui intr-o alta situatie cand ai putea face rau si nu bine”, a adaugat Maria Matei, medic cardiolog.

Astazi se considera ca o ecocardiografie aduce informatie mult mai multa decat o consultatie obisnuita si practic nu se mai poate imagina cardiologia fara ecocardiografie. Deoarece pe o ecocardiografie bolile pot fi recunoscute cu mult inainte de a se manifesta prin vreun simptom, metoda poate ajuta la diagnosticul precoce al bolilor de inima, singurul care poate salva vieti.

Costurile cu achizitionarea acestui aparat pentru sectia de cardiologie s-au ridicat la 80 de mii de euro.

aparat cardiologie (11) aparat cardiologie (10) aparat cardiologie (8) aparat cardiologie (7) aparat cardiologie (6) aparat cardiologie (5) aparat cardiologie (3) aparat cardiologie (2) aparat cardiologie (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA