26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Apa din fântânile judeţului Botoşani nu poate fi folosită pentru hrana bebeluşilor. Un copil a murit şi un altul se află la spital, după ce s-au intoxicat cu nitriţi

fantana foto bistrita online

Apa din fantani, contaminata cu nitriti, face in continuare victime in randul copiilor, in ciuda avertismentelor lansate de medici, de a nu consuma apa din surse neverificate. Un bebelus de numai trei saptamani a decedat sambata dupa ce s-a intoxicat cu nitriti si un altul de o luna se afla sub supravegherea medicilor de la pediatrie.

Totul s-a intamplat din vina mamelor care i-au hranit cu lapte de vaca diluat cu ceai facut cu apa din fantâni neverificate.

„Primul bebelus a ajuns la spital intr-o stare generala extrem de grava si in ciuda tratamentului facut intr-o ora jumatate sugarul a decedat. Al doilea bebelus ajuns la spital, tot in urma unei intoxicatii cu nitriti se afla intr-o stare general buna”, a declarat Catalin Mihailiuc, medic coordonator upu pediatrie.

Riscurile sunt foarte mari la aceasta varsta, spun medicii, exista inclusiv risc de deces, in functie de cantitatea de nitriti existenta in apa cu care a fost hranit.

Ca sa nu-i puna in pericol pe bebelusi mamele ar trebuit sa foloseasca pentru hrana lor apa plata. „Riscul este mare, in special la sugari pentru ca ei primesc lapte praf sau lapte de vaca diluat cu apa din fantana care are nitriti, nitrati si riscul de intoxicatie este foarte mare si poate duce si pana la decesul bebelusului”, a spus Corneliu Saradan, medic DSP.

Directia de Sanatate Publica a facut noua fantani in judetul Botosani prin intermediul unui proiect european. Acestea au apa verificata care poate fi folosita de mamici.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA