16.4 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Anunț șoc pentru toți românii care au credite la bănci. E oficial

bani masinanumarat

Băncile ar putea fi obligate să accepte convertirea contractelor de credit în monedă străină, înclusiv cele aflate în derulare, într-o monedă alternativă, la solicitarea celor care au făcut împrumuturi, fără comisioane, fără costuri adiționale sau garanții suplimentare, au decis, miercuri, senatorii.


Plenul Senatului a adoptat, în acest sens, o propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 50/2010 privind contractele pentru consumatori, inițiată de un numeros grup de deputați și senatori PSD.

Propunerea legislativă prevede includerea unor clauze în contractele de credit încheiate în monedă străină prin care se instituie dreptul consumatorului de a opta pentru convertirea creditului într-o monedă alternativă, fără comisioane, fără costuri adiționale sau garanții suplimentare, și se stabilește la cursul de schimb la care se efectuează conversia.

Potrivit proiectului, adoptat cu amendamente de senatori, contractul de credit în monedă străină trebuie să prevadă dreptul consumatorului de a putea converti contractul de credit într-o monedă alternativă.
Aceasta poate să fie moneda în care în principal consumatorul își primește venitul sau deține activele care finanțează plata creditului, fie moneda statului membru UE în care consumatorul fie și-a avut reședința la momentul la care a fost încheiat contractul de credit, fie își are reședința în prezent, sau orice altă monedă solicitată de consumator.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA