20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Anunţ IMPORTANT pentru toţi şoferii: Cum se vor plăti amenzile de circulaţie

politisti rutiera9iunie

Mai mulţi senatori şi deputaţi au făcut o propunere legislativă pentru modificarea legii în ceea ce priveşte plata amenzilor rutiere. În momentul de faţă amenzile rutiere se plătesc fie agentului constatator, fie la administraţiile publice unde contravenientul are domiciliul, contravenţiile ce depăşesc 20 de puncte de amendă.

Semnatarii propunerii legislative vor ca plata amenzilor de circulaţie să se poată face la CEC, indiferent de domiciliul sau reşedinţa contravenientului.

Un nou proiect de lege iniţiat de deputatul PSD Marian Ghiveciu şi susţinut de un grup de parlamentari din majoritatea formaţiunilor politice,  ar putea simplifica viaţa şoferilor care încalcă CODUL RUTIER în afara localităţii de domiciliu. „Amenzile de circulaţie au devenit un coşmar pentru contravenienţi atunci când trebuie să le plătească”, se arată în expunerea senatorilor şi deputaţilor de modificare a legii. Iniţiatorii modificării legii au dat şi un exemplu concret în care un şofer este amendat la 400 de kilometri de casă şi nu poate achita jumătate din sumă în 48 de ore, pentru că CEC-ul nu îi primeşte banii deoarece nu are reşedinţa acolo.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA