16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Anunţ de ultimă oră! Siropul pentru copii Debridat, RETRAS din farmaciile din România

Agenţia Naţională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a anunţat miercuri retragerea de pe piață a medicamentului Debridat. Este vorba de siropul pentru copii Debridat, des recomandat şi foarte folosit în afecţiunile gastrointestinale ale celor mici. Vezi mai jos care sunt seriile interzise, comunicate de Agenţia Medicamentului.

Producătorul  a decis să retragă produsul de pe piața din România.

Motivul ar fi un incident care s-a petrecut pe linia de umplere a fabricii din Franța, unde e posibil ca un corp metalic să fi ajuns într-unul din flacoane. Produsul din seriile afectate va fi distrus și după aceea se va relua distribuirea lui.

Din pacate, este de aşteptat ca siropul Debridat (suspensie orală) să lipsească din farmacii cel puțin până în primăvara anului viitor.

Debridat sirop este des recomandat bebelusilor si copiilor, foarte folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor funcționale gastrointestinale și biliare, în special în cazul durerilor și crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei și/sau constipației.

Şi farmaciile din România au anunțat că au fost notificate de compania producătoare de medicamente Pfizer să retragă de la vânzare toate loturile de Debridat suspensie orală pentru copii.

Agentia Medicamentului a anuntat farmaciile sa retraga de la vanzare Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orală x 125 ml şi Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orală x 250 ml.

Este vorba de mai multe loturi, astfel ca au fost indicate si seriile acestora, care sunt inscrise pe cutiile/sticlele de Debridat. In total au fost retrase 43 de serii de la vanzare.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA