Anunţ ANRE: Preţul la energia electrică ar putea SCĂDEA de la 1 ianuarie 2016. Vezi cu cât

0
359

bec

Prețului energiei electrice la consumatorul final ar putea scădea cu 3-5% de la 1 ianuarie 2016, a declarat, marți, Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

“În acest an, la nivelul furnizării de energie electrică și distribuției de energie electrică s-au înregistrat niște elemente pozitive, a crescut consumul de energie electrică cu câteva procente, am avut o evoluție ratei de inflație favorabilă. Aceste două lucruri coroborate vor aduce, cu siguranță, un aspect pozitiv la fixarea prețului energiei electrice la consumatorul final. Noi apreciem că acest preț va scădea cu câteva procente”, a spus Niculae Havrileț, prezent la conferința anuală a Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), citat de Agerpres.

Prețul ar urma să scadă începând de la 1 ianuarie 2016. Havrileț a precizat că reducerea ar putea fi de 8% pentru activitatea de distribuție, iar în factura finală scăderea ar urma să fie de 3-5%. Reducerea nu vizează certificatele verzi sau bonusul de cogenerare.

Citeste mai mult pe RTV.NET