23.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Ansamblul HORA Vlăsinești – stindard al folclorului românesc în California – FOTO

ansablul-hora-din-vlasinesti-in-sua-5

România a fost reprezentată anul acesta de către Ansamblul folcloric ”HORA” al comunei Vlăsinești, județul Botoșani, la cel mai important festival românesc, organizat în capitala statului California, Sacramento, eveniment ce a avut loc în data de 24 septembrie 2016.

Participarea delegației vlăsineștene a fost posibilă prin contribuția financiară a Institutului Cultural Român, în urma parafării unui parteneriat de colaborare pe o durată de un an de zile între cele două instituții, urmând ca Ansamblul ”HORA” să participe și să reprezinte renumita instituție la alte 3 evenimente cultural-artistice organizate de aceasta.

”Consider că am scris o nouă filă de istorie a comunei Vlăsinești prin prezența noastră la acest festival românesc din Statele Unite ale Americii. Sunt onorat că am prezentat românilor de peste ocean folclorul, tradițiile, portul și dansul popular autentic românesc, pe această cale doresc să mulțumesc doamnei Abigaila Budac, președinta Centrului Comunității Românești din Sacramento, pentru invitație și pentru modul călduros și ospitalier în care am fost tratați pe parcursul șederii noastre, precum și reprezentanților Institutului Cultural Român pentru generoasa sponsorizare, fără de care nu am fi reușit să ajungem acolo.”, a declarat primarul comunei Vlăsinești, domnul ing. Trufin Lucian.

ansablul-hora-din-vlasinesti-in-sua-1 ansablul-hora-din-vlasinesti-in-sua-8 ansablul-hora-din-vlasinesti-in-sua-6 ansablul-hora-din-vlasinesti-in-sua-4 ansablul-hora-din-vlasinesti-in-sua-3 ansablul-hora-din-vlasinesti-in-sua-2

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA