17.3 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Angel Gheorghiu: “S-a făcut un pas important pentru parcul industrial Bucecea” / FOTO&VIDEO

Primăria orașului Bucecea a făcut primii pași pentru realizarea parcului industrial pe platforma fostei fabrici de zahăr. Au fost demolate o parte dintre clădiri iar în perioada imediat următoare va fi racordată zona la utilități.

  • Mai mulți agenți economici și-au exprimat deja intenția de a investi în parcul industrial din Bucecea

Mai bine de un deceniu s-a tot vorbit despre parcul industrial de la Bucecea dar totul a rămas la stadiul de promisiune. În fiecare campanie electorală, pe platforma fostei fabrici de zahăr era un adevărat pelerinaj al politicienilor care anunțau că vor face și vor drege iar după alegeri uitau și nu se mai întâmpla nimic.

În toamna anului trecut, primar al orașului Bucecea a fost ales Angel Gheorghiu. La scurt timp după alegeri, a început să facă primele demersuri iar apoi au fost realizate lucrările de demolare și licitațiile pentru utilități.

S-a făcut un pas important pentru acest parc industrial. Am avut noroc de Consiliul Județean care ne-a ajutat cu suma de un milion de lei pentru curățarea terenului și aducerea de utilități. A trebuit să mai punem și noi încă 1,5 milioane lei. Procedurile pentru utilități sunt deja adjudecate și așteptăm să înceapă lucrările. Pentru racordul la energie electrică așteptăm ca E.ON să ne dea soluția tehnică. Aproape cinci hectare de teren au fost deja curățate. Piatra a fost concasată iar constructorul va amenaja un drum în interiorul parcului industrial. Pentru lucrările la apă-canalizare am emis deja ordinul de începere. De asemenea, așteptăm să înceapă lucrările și societatea care va aduce gazul în zonă”, a spus Angel Gheorghiu.

Interes din partea agenților economici

Agenții economici au început să se intereseze de parcul industrial care se va realiza în orașului Bucecea și și-au exprimat intenția de a investi în zonă. Primarul Angel Gheorghiu a precizat că agenții economici care vor veni să investească în parcul industrial, vor avea taxe minime pentru terenul concesionat, vor fi sprijiniți pentru a putea construi cât mai repede iar noile hale de producție vor fi racordate la utilități.

Sunt mai multe discuții, sunt mai multe proceduri de licitație care au fost finalizate. Avem un investitor din București care a dorit 13 hectare de teren. Procedura a fost deja publicată și așteptăm să se înscrie la licitație. Dumnealui dorește relocarea unui parc logistic din Ucraina. O altă solicitare importantă este din partea investitorului Moruzi de la Casa Pâinii. A solicitat un hectar și dorește să relocheze fabrica din Botoșani. Dumnealui mai are un proiect de 3,2 milioane de euro pentru construcția unor hale pentru producția de refrigerate. Mai avem o solicitare de la o societate care vrea să facă o sală pentru masaj, kinetoterapie. Încă o solicitare este pentru un atelier de fier forjat. Mai avem solicitări de la două firme de transport care vor să facă o hală, ateliere. Am mai avut o cerere pentru 1,5 hectare de teren pentru construcția unei fabrici de pavele”, a mai spus primarul orașului Bucecea care speră ca în 2022 să înceapă construcția primelor hale de producție.

2 blocuri ANL în zona parcului industrial

În zona viitorului parc industrial se vor construi două blocuri ANL, cu câte 12 apartamente. Licitația a fost finalizată iar în această toamnă vor începe lucrările.

Aducem utilitățile la parcul industrial dar și pentru cele două blocuri ANL care vor fi construite tot aici. Licitația a fost adjudecată, se face o reactualizare a prețurilor și așteptăm să înceapă lucrările la cele 24 de apartamente”, a precizat Angel Gheorghiu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA