16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Angajații Urban Serv vor protesta în fața primăriei. Nu vor să se organizeze licitație pentru salubrizare și deszăpezire VIDEO

Se pregătește un nou protest în municipiul Botoșani. De această dată nu va mai fi un  protest pentru drumurile din județul Botoșani sau pentru Autostrada Moldovei ci va fi un  protest al angajaților societății Urban Serv, societate aflată în subordinea Consiliului  Județean.

Cristian Sadovei, liderul de sindicat al angajaților de la Urban Serv a organizat astăzi o  conferință de presă în care a anunțat că va urma un protest la care vor participa salariații societății de salubrizare și nu numai. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că primăria intenționează să scoată la licitație serviciul de salubritate și există riscul ca Urban Serv să piardă acest contract. Asta ar însemna disponibilizarea unui număr mare de la salariați de la societatea aflată în subordinea Consiliului Local.

„Acest contract de salubrizare și deszăpezire a fost câștigat la licitație în 2007. Până acum s-a activat pe acest contract. Acel contract este valabil până la data de 31 iulie. Începând cu data de 31 iulie, contractul mai poate fi prelungit doar 90 de zile, după care este atributul Consiliului Local de a da contractul aceluiași operator sau poate fi scos la licitație și poate fi câștigat de terțe persoane”, a spus Cristian Sadovei.

În cazul în care se va organiza o licitație, Urban Serv are șanse mici de câștig deoarece utilajele din dotare sunt foarte vechi.

„În cazul în care primăria va scoate la licitație această activitate și va pune o condiție, să fie mașini euro 5, euro 6 și cine știe ce utilaje, peste 100 de angajați vor rămâne fără loc de muncă. Sigur unitatea Urban Serv nu va putea participa la licitație pentru că nu are dotarea necesară. Noi nu am fost lăsați niciodată să ne facem investiții decât acele second-hand-uri”, a mai spus liderul de sindicat.

În cazul în care Urban Serv va pierde contractul de salubritate, peste 100 de salariați își vor pierde locurile de muncă. Liderul de sindicat spune că în timpul ședinței de Consiliu Local de luna aceasta, se va organiza un protest în fața primăriei, protest la care vor veni peste 100 de persoane.

„Noi vom organiza un miting în fața Consiliului Local, vom face procedura legală pentru obținerea autorizației. Vor participa și angajații din alte societăți. Să nu creadă nimeni că dorim să punem o presiune pe aleșii locali. Nu vrem să fim tratați ca o monedă de schimb. Nu dorim ca acești muncitori să fie vânduți ca sclavi”, a mai spus Cristian Sadovei.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA