1.8 C
Botoșani
marți, 31 ianuarie 2023

Angajaţii din spital care chiulesc de la muncă, riscă să fie daţi afară

News Au apus vremurile in care angajatii de la spital care lipseau de la munca nu primeau niciun fel de sanctiune. Potrivit managerului unitatii, in noul contract colectiv de munca aceasta neregula se pedepseste drastic.

Un salariat din Spitalul Judetean de Urgenta care va lipsi nemotivat mai mult de trei zile de la serviciu va ramane fara loc de munca. Acesta se va alege cu  contractul de munca desfacut. Recent, un infirmier a fost retrogradat pe un post inferior, timp de doua luni, intrucat a lipsit nejustificat de la serviciu doua zile, iar alte cinci cazuri, asistente si infirmiere sunt in atentia Comisiei de disciplina a spitalului, condusa de medicul sef de sectie, Radu Malancea.

"Mai sunt vreo patru-cinci angajati in atentia Comisiei de disciplina. Sunt cercetati pentru nerespectarea relatiei cu pacientul, pentru comportament neetic fata de pacient.Stare de disciplina s-a imbunatatit, nu este perfecta. Fara aceasta disciplina nu putem discuta de rezultate", a spus Viorel Iliuta.

In urma cu o saptamana, un medic a fost dat afara din spital pentru lipsa de la munca, si o angajata de la psihiatrie a patit acelasi lucru pentru ca a venit bauta la munca si apoi a recidivat.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

188 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA