1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Anexă gospodărească distrusă de un fumător neglijent

incendiu Botosani (3)

Un bătrân în vârstă de 71 ani din satul Bobuleşti, oraşul Ştefăneşti, şi-a incendiat una dintre anexele din gospodărie după ce a fumat în interiorul acesteia şi a aruncat ţigara aprinsă pe materiale combustibile. S-a întâmplat a treia zi de Paşte, puţin înainte de ora 20.00.

Când şi-a văzut munca de-o viaţă ameninţată de flăcări, bărbatul a sunat după ajutor la pompieri. Extinderea incendiului a fost oprită de pompierii militari de la Garda de Intervenţie Ştefăneşti, care au acţionat cu o autospecială cu apă şi spumă.

Flăcările au distrus magazia şi bunurile din interior. S-au protejat de foc celelalte construcţii din gospodărie. Anul trecut, 39 incendii din 426 incendii produse pe raza judeţului Botoşani au fost generate de fumatul în locuri nepermise.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţe sau gospodării se interzice fumatul la o distanţă mai mică de 40 m faţă de locurile în care există pericol de explozie (gaze şi lichide combustibile, explozivi, vapori inflamabili etc.), 10 m de locurile în care există materiale solide combustibile ( lemn, textile, hârtie, carton asfaltat, bitum) şi 50 m faţă de culturile de cereale păioase în perioada coacerii sau de zonele împădurite.

Nu fumaţi niciodată în pat, când sunteţi obosiţi sau aţi consumat băuturi alcoolice în exces. Scrumul şi resturile de ţigări se depun în scrumiere. Nu aruncaţi resturile de ţigări în coşuri de gunoi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA