28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Andron Ţâmpău, primarul oraşului Bucecea: “Festivalul a fost o reuşită”

Festival Bucecea (2)

A XXXVI-a ediţie a Festivalului “Satule, mândră grădină”, organizat în oraşul Bucecea a reprezentat un record în ceea ce priveşte participarea. Datorită numărului mare de participanţi înscrişi, juriul a avut o misiune dificilă în ceea ce priveşte desemnare celor care intră în concurs şi apoi a câştigătorilor.

Festivalul a debutat miercuri 21 mai, în sala Centrului Cultural Bucecea unde concurenţii s-au întrecut pentru premiile puse în joc. În total au fost trei secţiuni. Este vorba de copii, tineret şi tarafuri. Primaria şi Consiliul Local al oraşului Bucecea, alături de Centrul de Creaţie şi Consiliul Judeţean Botoşani, au fost principalii organizatori şi an de an reuşesc să menţină acest festival care are o tradiţie de peste trei decenii.

“Festivalul a fost o reuşită, în sensul numărului mare de participanţi. Cred că a fost cel mai mare număr de participanţi de când mă ocup de organizare şi au fost până acum 11 ediţii. Au fost concurenţi cu reală valoare pentru folclorul din Moldova. Juriul a fost de excepţie. Preşedintele jurului a fost doamna Florentina Satmari, o realizatoare de folclor de la TVR. A fost un festival foarte bun. Am avut participanţi din toate judeţele Moldovei precum şi din Moldova şi Ucraina. Eu sunt mulţumit de modul cum a decurs şi sper să păstrăm tradiţia. Din informaţiile pe care le am, este cel mai longeviv festival de folclor din Moldova. Mă bucur că avem copii foarte buni şi în Bucecea. Nicolae Amarandei a luat locul întâi la categoria Rapsozi, solo voce şi vioară. Este o motivaţie atât pentru copiii din zonă cât şi pentru persoanele aflate la a doua sau a treia tinereţe”, ne-a spus Andron Ţâmpău, primarul oraşul Bucecea.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA