25.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Andrei Turcoman, director Eltrans: “Numărul biletelor vândute a crescut cu 15%”

Numărul botoșănenilor care folosesc transportul public local este în creștere de la un an la altul. Asta spun reprezentanții societății Eltrans, care în 2022 au vândut 15% mai multe bilete comparativ cu anul 2021.

Andrei Turcoman, directorul general al Eltrans, spune că odată cu investițiile care se vor realiza prin PNRR, municipiul Botoșani va avea un transport public local modern.

“În anul 2022, societatea Eltrans a făcut o serie de investiții pentru a oferi un serviciu de transport public performant, mai atractiv și mai apropiat de necesitățile utilizatorilor. Așa cum am prevăzut și în fundamentarea acestor investiții, societatea a înregistrat o creștere a veniturilor din exploatare. Astfel, numărul biletelor vândute a crescut cu 15%, numărul de abonamente pentru elevi cu 11% și numărul de abonamente pentru pensionari cu 5%. Deducem de aici că societatea a gestionat mai bine serviciul de transport public și am convins cetățenii că transportul public poate fi o alternativă la mașina personală.  Vom putea vorbi de un transport public modern odată cu implementarea proiectului domnului primar Cosmin Andrei, prin PNRR, care va oferi un sistem de transport public eficient, integrat, predictibil, sustenabil și sigur, care să promoveze incluziunea socială și dezvoltarea economică și să reducă timpii petrecuți în trafic atât ca șofer cât și ca pieton”, ne-a spus Andrei Turcoman, directorul general al societății Eltrans.

Până la implementarea proiectului PNRR, conducerea societății Eltrans încearcă să îmbunătățească transportul local existent. După implementarea aplicației 24PAY care oferă posibilitatea călătorilor să-și cumpere bilete online, urmează aplicația Tranzy.

„Aplicația Tranzy este folosită în Cluj, Iași, Chișinău… Oamenii vor vedea în timp real unde este autobuzul și cât mai durează până ajunge în stație”, a adăugat Andrei Turcoman.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA