26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Andrei Dolineaschi: „Anul acesta vom porni proiectarea drumului Botoşani – Tg. Frumos. Drumul Botoşani – Suceava va avea patru bezi în următorii cinci-şase ani”

drum botosani-suceava lucrari

Lucrările de modernizare a drumului Botoşani – Tg. Frumos vor începe cel mai devreme în 2016. Deputatul PSD Andrei Dolineaschi susţine că a avut discuţii cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor cu privire la acest drum iar în 2015 vor fi bani pentru partea de proiectare.

Parlamentarul botoşănean susţine că a făcut dmersuri la CNADNR şi în cursul acestui an vor fi turnate covoare asfaltice pe unele tronsoane de drumuri din judeţul Botoşani. Şanse mari sunt să se execute lucrări pe drumul Botoşani – Dorohoi – Darabani şi Botoşani – Săveni.

„Marţi am avut o discuţie cu secretarul de stat din Ministerul Transporturilor pentru a vedea planurile de investiţii pentru anul în curs, pe reţeaua de drumuri naţionale. Avem angajamentele ferme din partea Ministerului Transportului şi CNADNR că anul acesta vom porni proiectarea drumului Botoşani – Tg. Frumos. Vom vedea ce număr de kilometri de covoare asfaltice mai putem prinde pentru anul acesta pentru a face funcţionale câteva drumuri”, a spus deputatul Andrei Dolineaschi.

În plus, parlamentarul susţine că lucrările la drumul Botoşani – Suceava vor continua în următorii ani şi sunt şanse să se mai realizeze câte o bandă pe sens.

„În masterplanul de la Transporturi, drumul Botoşani – Suceava este prevăzut să se extindă şi să fie pe patru benzi, în următorii cinci-şase ani. Dacă masterplanul trece şi nu vor fi probleme, în cinci-şase ani, judeţul Botoşani va fi legat la un coridor important de transport”, a adăugat Andrei Dolineaschi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA