-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Anchetă în cazul scandalului de la Şcoala Buimăceni

copil batut (12)

Specialistii de la Protectia Copilului s-au autosesizat, dupa ce mama elevului de clasa a III-a din scoala Buimaceni a adus acuzatii grave la adresa invatatorului. Femeia a spus ca acesta l-a lovit si il umileste frecvent pe copilul ei. Drept pentru care, conform legii, si inspectorii de asistenta sociala trebuie sa cerceteze presupusul caz de agresiune.

„In situatia in care nu suntem sesizati, ne autosesizam, cum este cazul de fata. La randul nostru informam si Inspectoatul Scolar Judetean, care cu siguranta cunoaste aceasta speta si a demarat o procedura, si noi facem raportul nostru, conform procedurii institutiei noastre cu privire la presupusul caz de agresiune in scoala. Cu privire la copil se face interventia, in ceea ce priveste includerea intr-un program de consiliere psiho-sociala, cu acordul parintilor, sau daca exista psiholog in scoala respectiva va putea fi inclus intr-un program de consiliere acolo”, a declarat Felicia Mihai, director Complexul de Servicii Comunitare.

Cum femeia a sesizat si conducerea scolii, o comisie intrunita la nivelul unitatii de invatamant va face cercetari pentru a afla daca cele semnalate se confirma sau nu. Invatatorul lucreza la scoala din Buimaceni de anul trecut, iar in acest timp nu ar mai fi avut astfel de probleme.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA