3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Anchetă demarată în cazul copilului care a ajuns la spital după ce a băut vin

upu pediatrie

Un copil în vârstă de trei ani, din localitatea Durnesti, judeţul Botoşani, a ajuns luni după amiază la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Botoşani, după ce a băut vin dintr-o sticlă. Acesta a fost stabilizat de către medici si a ramas internat in sectia de Pediatrie.

Micuţul a fost spalat de cadrele medicale, intrucat a ajuns la spital intr-o stare de igiena precara. Parintii lui sunt plecati la munca peste hotare iar baietelul se afla in grija unei familii cu 9 copii. După ce a primit îngrijiri medicale, copilul a ramas internat in spital. Între timp, cazul a fost anuntat la Protectia Copilului.

„Problema este ca acest copil are ambii parinti plecati la munca in Italia. Este lasat la o ruda si a fost adus intr-un grad de mizerie de neimaginat, o stare de igiena mai mult decat precara. Eu personal am sa solicit ancheta sociala pentru acest copil, pentru ca gestul si intamplarea puteau fi de o gravitate uriasa. Norocul copilului este ca a baut o cantitate mica de vin”, a declarat Aurel Tinca, medic pediatrie

Specialistii de la Protectia Copilului au demarat o ancheta sociala pentru a decide soarta micutului.

„In functie de concluziile acestui raport vom dispune o masura in sensul  de la lua copilul din mediul familial si de a-l institutionaliza sau de a gasit o solutie alternativa pentru a salva acest copil din situatia in care este”, a declarat  Alexandru Colbu, director adjunct Protectia Copilului

Cel mai sigur, in cazul baiatului de trei ani se va institui o masura de protectie intrucat familia respectiva nu dispune de conditii favorabile pentru  cresterea si educarea lui.

In plus, cazul acestui copil scoata la iveala o realitate crunta. La Botosani, 1.331 de copii traiesc fara unul sau chiar ambii parinti, plecati  la munca in strainatate. 919 dintre acestia au un singur parinte plecat, iar 311 au ambii parinti plecati la munca peste hotare. Potrivit statisticii, 9 dintre acesti copii au pana intr-un an, 31 au intre 1 si 2 ani, 260 au intre 3 si 6 ani, 307 au intre 7 si 9 ani, 413 au intre 10 si 13 ani, iar 311 a intre 14 si 17 ani.

Datele acestea au fost trimise de la 27 de primarii. In realitate, numarul copiilor lasati in grija rudelor, cunostintelor sau vecinilor este mult mai mare intrucat nici jumatate din administratiile locale nu anunta Protectia Copilului despre aceasta situatie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA