-0.1 C
Botoșani
duminică, 4 decembrie 2022

Analize cu plată la laboratorul de la Pediatrie. Vezi de ce

spitalpediatrie upu1

Toti botosanenii care au bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist si vor sa-si faca analize la laboratorul din sectia de pediatrie trebuie sa plateasca.

Analizele nu mai sunt gratuite, pentru ca in acest an, laboratorul nu a mai intrat in contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. In schimb, de analize gratuite vor benefica numai micii pacientii internati in fostul spital de copii.

„Putea sa intre in contract daca era acreditat si daca avea un numar de tipuri de analize de minim 43. In primavara, laboratorul avea 36 si am intreprins demersuri pentru extensia panelului de analize. Insa, s-a intamplat ca sefa delegatiei, care trebuia sa confirme capacitatea laboratorului de a face analize in plus, sa se imbolnaveasca si sa nu ajunga la Botosani”,a declarat Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

De altfel, Viorel Iliuta a spus ca delegatia din Bucuresti a constatat posibilitatea de a efectua mai multe tipuri de analize in acest laborator de la fostul spital de copii abia in luna iunie, cand contractul de Casa de Sanatate era deja incheiat.

Anul acesta, laboratorul din incinta Spitalului Judetean de Urgenta si cel de la sectia de obstetrica si ginecologie au intrat in contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

Botosanenii cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist pot face analize gratuite in aceste doua laboratoare.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA