25.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

ANAF va oferi posibilitatea ca taxele să poată fi plătite prin intermediul tehnologiei de recunoaștere facială

Un nou proiect care va fi pus în aplicare din 2023 pregăteşte recunoaşterea facială a românilor atunci când interacţionează cu o aplicaţie a statului.

Este vorba de un sistem unic prin care cetăţenii României vor putea accesa servicii publice electronice, de exemplu, ghiseul.ro sau spaţiul virtual privat de la ANAF, operaţiuni privind companii sau firme la registrul comerţului.

Va exista o modalitate unică de autentificare, astfel ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să ţină minte diverse parole. Pur şi simplu fiecare va putea accesa aceste servicii, demonstrând în mod cert că este cel care solicită aceste servicii şi nu  altcineva care le cere în mod fraudulos.

„Într-un timp scurt, toţi românii se vor obişnui să foloseasca acest mod mult mai rapid şi mai sigur, de a accesa servicii publice fie că vorbim de nivelul naţional de nivelul Guvernului central, fie că vorbim de administraţia locală, judeţeană sau alte tipuri de servicii.”, a declarat Sebastian Burduja la Antena 3 CNN

La nivel European, este interzisă identificarea de la distanţă a persoanelor, aplicaţia fiind strict pentru binele oamenilor şi pentru a elibera situaţia de la ghişee.

Românii trebuie să ştie ca în continuare vor putea merge să plătească, tradiţional. la ghişeele instituţiilor.

Proiectul va fi pe deplin funcţional în decembrie 2023.

Sursa: Antena3

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA