0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Amnistia pentru mame, bugetari şi pensionari şi reducerea CAS cu 5%, adoptate în unanimitate

parlament

Deputaţii au votat în unanimitate amnistia fiscală pentru mame, pensionari şi bugetari, precum şi reducerea contribuţiilor sociale la angajator cu 5%. La vot au asistat mai mulţi miniştri, în frunte cu premierul Victor Ponta.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu pentru proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator şi a adoptat proiectul de lege în forma iniţială, cu 307 voturi pentru, 5 abţineri şi 7 voturi împotrivă.

Toate grupurile parlamentare au anunţat că susţin acest proiect. De asemenea, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede amnistierea în cazul mamelor care au beneficiat de indemnizaţii pentru creşterea copilului calculate în mod greşit.

Proiectul prevede că sumele provenite din debitele recuperate începând cu data de 1 ianuarie 2011 şi până la data intrării în vigoare a legii în discuţie să se restituie eşalonat, pe o perioadă de cinci ani, începând cu data de 1 ianuarie 2015, prin plăţi anuale egale.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat, luni, la Palatul Parlamentului că în jur de 20.000 de mame, 50.000 de pensionari şi 25.000 de bugetari vor beneficia de amnistia fiscală.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA