14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Amnistia fiscală pentru mame şi pensionari, aprobată de Guvern. Cine nu va beneficia de lege

Bani-lei512

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor, acte normative care vor fi transmise Parlamentului spre adoptare, scrie Mediafax. Persoanele care au depus documente false pentru a obţine pensie nu vor beneficia de amnistia fiscală, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat, la începutul şedinţei, că persoanele care au depus documente false pentru a obţine pensie nu vor beneficia de amnistia fiscală.

„Se scutesc toţi pensionarii care sunt în sistemul de pensii până la data intrărrii în vigoare a legii, care va fi fixată de Parlament (…) Pe cine nu scutim de la plată sunt pensionarii cărora li s-au stabilit debite pentru că au prezentat fie declaraţii false, fie documente false”, a precizat ministrul, prezentând conţinutul celor două acte normative.

La rândul său, premierul Victor Ponta a arătat că Parlamentul poate „să mai includă eventual” alte categorii de persoane, dacă apar probeme similare.

El a precizat că este de datoria Executivului să rezolve situaţiile în care funcţionarii statului greşesc în detrimentul cetăţenilor.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA