14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Americanii trimit un batalion de 1.000 de militari și blindate în România, la baza Kogălniceanu

tancuri razboi foto realitatea

Pana la un batalion, aproape 1.000 de militari americani, impreuna cu tehnica militara blindata si mecanizata va fi desfasurat la baza de la Mihail Kogalniceanu ca parte din brigada mecanizata pe care SUA o trimite in Europa, au explicat pentru HotNews.ro surse oficiale.
Trupele vor fi detasate pe termen lung, dar vor fi rotite la fiecare noua luni cu celelalte trupe din cadrul brigazii americane.

Militarii americani ce vor ajunge in Romania, prin rotatie, sunt parte a acordurilor bilaterale si nu au legatura cu Brigada Multinationala NATO ce va fi formata in tara noastra si la care, pana in prezent cel putin, doar Romania si Bulgaria s-au angajat ca trimit militari.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a prezentat vineri priorităţile Alianţei în timpul reuniunii la vârf şi a confirmat înfiinţarea unei brigăzi multinaţionale în România, pentru a consolida flancul sud-estic al blocului militar, notează News.ro.

“Vom transforma o brigadă românească într-o brigadă multinaţională pentru a consolida prezenţa NATO pe flancul sud-estic”, a declarat el la Varşovia.

“În Estonia, Letonia, Lituania şi aici, în Polonia vom desfăşura, prin rotaţie, batalioane multinaţionale în fiecare dintre ţări”, a adăugat secretarul general.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA