2.6 C
Botoșani
marți, 28 noiembrie 2023

Amenzile pentru necompletarea formularului PLF, anulate. Când îşi vor primi românii banii înapoi

Potrivit unui proiect de lege adoptat, luni, în plenul Senatului, românii care au fost sancţionaţi pentru că nu au completat formularul digital de intrare în ţară îşi vor primi banii înapoi. Amenzile au fost anulate.

Amenzile pentru necompletarea formularului PLF, anulate. Românii sancţionaţi pentru că nu au completat fomularul digital de intrare în ţară îşi vor primi banii înapoi, potrivit proiectului de lege adoptat luni în Senat.

Proiectul prin care cei sancţionaţi pentru că nu au completat formularul PLF la intrarea în ţară a fost iniţiat de un grup de parlamentari PSD.

„Se anulează amenzile contravenţionale aplicate în baza art. 4 alin. (1) din OUG 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Amenzile (…) care au fost achitate parţial sau în totalitate de către debitori se restituie acestora la cerere, în termen de 40 zile de la data formulării cererii.

Amenzile neachitate de către debitori până la data intrării în vigoare a prezentei legi se anulează. În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Finanţelor Publice stabileşte procedura de restituire către persoanele sancţionate a sumelor reprezentând valoarea amenzilor contravenţionale achitate”, prevede proiectul adoptat de Senat, potrivit Agerpres.

Citește mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA