0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Amenzi uriașe acordate de Garda de Mediu Botoșani, în primele zece luni ale anului

Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a acordat amenzi de peste 1.5 milioane de lei, în primele zece luni ale acestui an.
Comisarii  au efectuat un număr de 237 acțiuni de inspecţie și control, conform planului anual de inspecții din care 12 inspecții au fost planificate și 225 inspecţii au fost neplanificate. Astfel, urmare a acestor inspecții, pentru neconformitățile constatate s-au stabilit în sarcina operatorilor economici măsuri cu termen în vederea remedierii acestora și s-au aplicat 100 sancțiuni principale, din care 45 de avertismente și 55 amenzi contravenționale, în valoare totală de 1505500 lei.

O parte dintre amenzi au fost achitate

Potrivit reprezentanților Gărzii de mediu, 24 de amenzi au fost achitate în termenul legal de 15 zile (contravenientul plătind jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege), 12 sancțiuni sunt în termen,  2 sancțiuni au fost trimise în debit către Administrația Financiară și 29 de sancțiuni sunt contestate.
De asemenea, s-a aplicat o sancțiuni complementară de suspendare temporară a activităţii unui operator economic, până la conformarea cu prevederile legale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA