16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Amenzi pentru botoșănenii care au aruncat gunoiul în alte zone decât cele amenajate

Polițiștii locali au intensificat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile menajere pe domeniul public sau în alte locuri decât cele special amenajate. De asemenea, vizați sunt și cei care abandonează deșeurile lângă platformele pentru colectarea deșeurilor.

Potrivitreprezentanților Poliției Locale, a fost monitorizată colectare deșeurilor la platformele special amenajate din strada Calea Națională nr. 111 și A.N.L. Bucovina. Pe durata desfășurării activităților s-a constatat că botoșănenii nu colectează selectiv deșeurile și le aruncă direct pe platformă sau în imediata apropiere.

“Au fost aplicate 17 sancțiuni cu amendă în cuantum total de 2700 lei, conform prevederilor H.C.L. nr.355/2011, pentru aruncarea deșeurilor lângă containerele pentru colectarea deșeurilor, abandonarea deșeurilor pe domeniul public – spații verzi şi în alte locuri decât cele amenajate. Pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL nr. 355/2011, sancțiunile sunt între 400 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Conform Legii nr. 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2000 lei. Pe această cale, rugăm cetățenii municipiului Botoșani să păstreze curățenia la punctele publice de colectare a deșeurilor și să respecte codul de culori aferent colectării selective a acestora”, a precizat Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale.

În următoarea perioadă, polițiștii locali vor fi intensificate misiunile de control, pentru a preveni depozitarea necontrolată a deșeurilor, cât și pentru respectarea obligațiilor contractuale de către operatorul de salubrizare.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA