12.4 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru proprietarii de câini agresivi

Pe fondul numeroaselor incidente din ultimele luni, în care au fost implicați câini cu stăpân, trei parlamentari PSD vor să înăsprească sancțiunile aplicate celor care dețin câini din rasele considerate agresive și periculoase, astfel încât posesorii acestor patrupede să devină mai vigilenți la prevederile legale.

Persoanele care își plimbă câinele fără lesă și botniță, în cazul în care acesta este agresiv, riscă să fie amendate cu sume de până la 5.000 de lei, potrivit unui proiect de lege pus pe masa senatorilor, la începutul acestei săptămâni. Aceeași sumă ar putea plăti și cei care abandonează câini agresivi sau care au fost antrenați să participe la lupte.

Pe lângă tragediile provocate de maidanezi, „cetăţeanul obişnuit are de înfruntat pe străzi şi în parcuri încă o ameninţare, venită, de această dată, din partea câinilor cu stăpân”, spun inițiatorii propunerii legislative, deputații PSD Laura Vicol-Ciorbă, Nicolae Georgescu și Eugen Neaţă.

Potrivit acestora, deși există de mai bine de 20 de ani prevederi legislative în vigoare privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi (OUG nr. 55/2002), majoritatea posesorilor acestor rase de câini nu le cunosc sau aleg să le ignore.

Citește mai mult pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA