1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Amenzi aplicate pe o stradă transformată în bazar de mașini

Vineri, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe drumuri publice, au acţionat punctual pe str. Pacea pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu au respectat semnificația indicatoarele rutiere referitoare la staționare și au expus autovehicule pe domeniul public cu scopul de a le vinde.

De asemenea, polițiștii locali au intervenit pentru depistarea conducătorilor auto care au parcat autoturismele în stațiile de transport local și pe trotuare. Pentru nerespectarea regulilor de circulație (oprirea și staționarea vehiculelor) a fost aplicat un număr de 15 sancțiuni, iar pentru expunerea spre vânzare pe domeniul public a autovehiculelor au fost întocmite 12 procese-verbale.

Potrivit legii, se interzice oprirea, staţionarea şi parcarea mijloacelor de transport public de persoane prin servicii regulate judeţene sau interjudeţene, ȋn staţiile de transport local de călători din municipiul Botoșani.
Se interzice expunerea spre vânzare, pe domeniul public al Municipiului Botoşani (parcări, trotuare şi alei), a oricărui tip de vehicul. Săvârșirea faptelor mai sus enumerate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 600 lei conform art. 19 din același act normativ.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură
preventivă, poliția locală tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile
necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență
a Poliției locale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA