Ambulatoriu de aproape 10 milioane de euro, în municipiul Dorohoi GALERIE FOTO&VIDEO

0
1077

În această dimineață, noul ambulatoriu al municipiului Dorohoi a fost inaugurat. Valoarea totală a investițiilor în ambulatoriul din Dorohoi se apropie de 10 milioane de euro din care peste 3 milioane de euro reprezintă modernizarea clădirii iar peste 6 milioane de euro s-au investit în aparatură medicală și alte dotări.

Inaugurarea Ambulatoriului din Dorohoi s-a făcut fără paradă a politicienilor și discursuri lipsite de conținut. Au fost prezenți primarul Dorin Alexandrescu, viceprimarul Cristian Dogaru, Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean Botoșani, cadre medicale și câțiva dorohoieni.

“Au fost moment dificile până am ajuns în această fază. Mulțumesc în primul rând tuturor cadrelor medicale pentru că au avut înțelegere și și-au făcut în continuare munca, cu rezultate deosebite, în condițiile pe care le-au avut în spital. Acum inaugurăm incinta ambulatoriului și o parte din dotări. Valoarea lucrărilor și dotărilor este de 47,5 milioane lei din care 17 milioane sunt pentru modernizarea ambulatoriului iar restul sunt pentru echipamente, pe mai multe proiecte europene”, a spus primarul Dorin Alexandrescu.

După prezentarea investițiilor făcute, managerul Spitalului Municipal Dorohoi a anunțat încă o veste bună. Din 2024, vor veni medici noi la Dorohoi, inclusiv un oncolog.

“Aceasta este clădirea care arată impecabil. În acest ambulatoriu, va veni în următoarele trei luni aparatură de trei milioane de euro. Două aparate de radiologie noi, mamograf… Va fi RMN și un al doilea computer tomograf. Trusă de endoscopie și colonoscopie, aparatură nouă de laborator, aparatură nouă pentru cabinete. 11 ecografe sunt doar în ambulatoriu. Obiectivele noastre sunt trei: asigurarea condițiilor pentru cazarea pacienților, asigurarea de medici și asigurarea de aparatură. Este o preocupare permanentă să aducem medici noi. De la anul vom avea gastroenterolog, vom avea oncolog, vom crește numărul medicilor în radiologia din CPU”, a spus Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here