0.6 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

Ambulanţe noi pentru judeţul Botoşani

ambulante noi (4)

Ministerul Sănătăţii a repartizat astăzi, un număr de 30 ambulanţe de tip B 4×4 către serviciile judeţene de ambulanţă. Printre judeţele care vor beneficia de ambulanţe noi se numără şi Botoşaniul.

“Performanta serviciilor de urgenta prespitalicesti este determinata nu numai de profesionalismul personalului medical de urgenta, dar si de dotarea acestora. Este important pentru succesul interventiilor ca ambulanţele să fie moderne si echipate corespunzator cu aparatura medicala necesara. Ambulantele achizitionate de catre Ministerul Sanatatii  vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile de ambulanţă”, a declarat ministrul Nicolae BANICIOIU.

Repartizarea ambulantelor a fost realizata in urma analizei situației parcului auto și a activității fiecărui serviciu de ambulanță de către Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sanatatii.

Au fost luate in considerare numarul de kilometri efectuati de fiecare ambulanta de tip B 4X4 din dotarea serviciilor de ambulanta. Au fost propuse pentru echipare judetele care au in dotare cele mai multe ambulante cu peste 500 000 km parcursi.

Cele 30 ambulante de tip B 4×4 au fost repartizate catre Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov si catre serviciile de ambulanta teritoriale din  Arges, Bacau, Braila, Buzau, Botosani, Calarasi, Constanta, Dolj, Galati, Ialomita, Neamt, Tulcea, Teleorman, Vaslui, Valcea.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA