17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

AMBER a investit 500.000 de euro în sediul din Botoșani și a angajat 120 de tineri FOTO&VIDEO

Compania AMBER a inaugurat în această dimineață sediul din municipiul Botoșani, în care a investit aproximativ 500.000 de euro. Punctul de lucru Botoșani este în fostul sediu Banc Post, lângă Uvertura Mall.

Compania AMBER a fost înființată în 2013 în București iar fondatorii ei spun că totul a pornit dintr-o garsonieră. A devenit o agenție creativă care oferă o gamă largă de soluții de dezvoltare jocuri video, livrarea de produse complete, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În momentul de față, Amber are birouri în București, Botoșani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara și Montreal unde lucrează peste 1000 de tineri. În portofoliul AMBER se numără companii precum Disney, NBC Universal, That Game Company, Raw Fury, Paradox Interactive și Rovio.

Până în momentul de față, au fost angajați aproximativ 120 de tineri care au început să lucreze în sediul din Botoșani dar reprezentanții companiei spun că în următorul an vor mai fi angajați încă 100.

“Ne dorim să atragem oameni din Botoșani și din alte localități din jurul orașului și să creăm oportunități pentru tineri astfel încât aceștia să lucreze într-o industrie nouă și creativă în Botoșani și să ajute la dezvoltarea economiei locale. Salariile și condițiile pe care le oferim sunt la un nivel ridicat si sunt identice cu cele din București”, a precizat Mihai Pohonțu, Chairman Amber.

Biroul din Botoșani oferă servicii de Quality Assurance (testare) pentru jocurile dezvoltate sau co-dezvoltate de Amber pentru platforme diverse – mobile, PC și console. Pe măsură ce compania va identifica proiecte și oameni potriviți, va extinde oferta de servicii și specializări, urmând să acopere programare, artă și game design. Un prim pas pentru a crea o comunitate de profesioniști și de tineri talentați și interesați de domeniu este dezvoltarea unui program de training și mentorat care să îi ghideze spre specializarea dorită. Amber Botoșani va demara programul începând din toamna acestui an.

De la înființare și până în prezent, biroul din Botoșani a contribuit la proiecte ale unor mari publisheri parteneri precum Scopely, Roblox, Cartoon Network sau SciPlay. Amber continuă să caute talent în Botoșani și împrejurimi pe mai multe poziții precum Junior Game Tester, QA Project Manager, QA Test Lead și HR.

La nivel de grup, Amber a raportat în 2021 o cifră de afaceri record de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane USD), o creștere cu 56% comparativ cu 2020.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA