4.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Ambasadorul Rep. Belarus a venit la Botoșani

Miercuri, 26 iunie, Primarul Cătălin Flutur  a primit vizita Excelenței Sale Domnul Andrei Grinkevich, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus in România. Excelența Sa se află la a doua vizită in municipiul Botoșani, continuând cu acest prilej programul de promovare reciprocă a oportunităților de colaborare între mediile de afaceri din cele două țări.

Amplasarea geografică a județului și municipiului Botoșani la o distanță relativ mică față de Republica Belarus, accesibilitatea din punct de vedere al transportului auto și feroviar, constituie un avantaj în  dezvoltarea  schimburilor comerciale. Este cunoscut faptul că Republica Belarus este un importator de produse agricole (cereale- grâu și porumb, fructe și legume) și animale (carne, lână, pește), iar județul Botoșani este recunoscut pe plan extern ca un producător al acestora în condiții naturale fără folosirea pesticidelor.

Reînnoind dorința de cooperare între Botoșani și un oraș din Republica Belarus cu caracteristici apropiate ale municipiului nostru,Primarul Cătălin Flutur și-a manifestat deschiderea față de propunerile Ambasadorului Republicii Belarus privind realizarea schimburilor comerciale, modernizarea transportului public local cu tramvaie și autobuze electrice dar și de promovare a turismului, în mod special a Parcului de agrement Cornișa, recent inaugurat.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA