-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Alexandru Rafila a cerut Guvernului să ia măsuri pentru acoperirea creșterii tarifelor la energie pentru spitale

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că va solicita Guvernului să ia măsuri pentru acoperirea creșterii tarifelor la energie pentru spitale, având în vedere că unitățile medicale au plătit cu 50% mai mult deja din lunile de vară.

„Noi acum intrăm în sezonul rece și evident aceste decalaje pot să crească. O să facem o propunere concretă Guvernului sau o să prezentăm câteva soluții pe care le vedem noi la Ministerul Sănătății, pentru că bugetul unui spital are trei componente importante: o componentă de personal care e cea mai mare și care conform legii nu ar trebui să depășească 70% din cheltuielile spitalului, există componenta legată de utilități și mai e o componentă foarte importantă pentru că asigură medicamentele și materialele sanitare necesare pentru pacienți.

Dacă una dintre aceste componente se dezechilibrează, mă refer la cea pentru utilități, evident că la salarii nu ai cum să reduci cheltuielile, atunci este afectată a treia”, a afirmat ministrul Sănătății, întrebat despre faptul că unele spitale nu mai pot să-și asigure materialele necesare.

„Soluția e să venim cu o propunere tehnică către Guvern. Noi prezentăm două sau trei variante care pot fi luate în calcul pt ca această difeență de costuri la energie pentru spitale să poată fi acoperită fie direct la furnizori… O să găsim o soluție”, a mai spus Rafila, fără a oferi detalii pe marginea acestui subiect.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA