23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Aleşii locali PNL s-au reunit la Flămânzi pentru a afla cum e cu fondurile europene FOTO

liga alesilor pnl la flamanzi (6)

Primarii, viceprimarii şi consilierii liberi s-au adunat la Flămânzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali PNL, pentru a discuta despre posibilităţile pe care le au de a accesa cât mai multe proiecte cu finanţare europeană. Fostul europarmanetar Petru Luhan a venit la Flămânzi pentru a le prezenta aleşilor locali PNL cum pot accesa proiectele europene.

Petru Luhan le-a explicat aleşilor locali din judeţul Botoşani ce trebuie să facă pentru a atrage banii europeni în comnităţile lor şi ce şanse au de a accesa anumite proiecte. În acelaşi timp, el susţine că este ultima şansă de a fi obţinute sume mari pentru drumuri, alimentări cu apă şi canalizare sau termoficare.

„Niciodată beneficiarii din zonele mai puţin dezvoltate nu au avut acces la banii europeni, cum au acum. Şi nici nu vor mai avea după 2020, când va ieşi Anglia din Uniunea Europeană. Bugetul Uniunii Europene va scădea. Acţiunea de astăzi se înscrie într-un şir de acţiuni a PNL, de informare a unităţilor administrativ teritoriale şi a privaţilor despre existenţa fondurilor, despre modul de accesare şi despre posibilităţi de cofinanţare. PNL are în lucru un document legislativ de simplificare a procedurilor la nivel naţional în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene. Din păcate, oamenii nu ştiu de existenţa acestor fonduri europene, nu ştiu ce trebuie să facă. Aproape 80% din băncile din România şi-au creat un produs de cofinanţare a proiectelor europene. PNL se orientează şi după modelul din Polonia şi Cehia care sunt campioni la accesarea de fonduri europene. Cerem guvernului şi consiliilor judeţene să aloce sume de bani pentru accesarea de fonduri europene. Întâi se plăteşte factura şi apoi se merge la Bruxelles pentru decontare. Polonia a alocat 7 miliarde de euro. Dacă nu se vor aloca banii, din nou vom fi codaşii Uniunii Europene, vom rămâne cu străzile neasfaltate”, a precizat Petru Luhan.

liga alesilor pnl la flamanzi (8) liga alesilor pnl la flamanzi (7) liga alesilor pnl la flamanzi (5) liga alesilor pnl la flamanzi (4) liga alesilor pnl la flamanzi (3) liga alesilor pnl la flamanzi (2) liga alesilor pnl la flamanzi (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA