1.7 C
Botoșani
marți, 31 ianuarie 2023

Aleşii care au migrat în toamna anului trecut îşi păstrează mandatele

consiliul local

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, respingerea Ordonanţei 55/2014 care permitea migraţia aleşilor locali, declarată neconstituţională, adoptând, însă, un amendament, criticat de PNL, care arată că primarii, consilierii care au trecut la alt partid pe baza ordonanţei nu-şi vor pierde mandatele. Deputaţii au luat această decizie cu 203 voturi pentru, 105 împotrivă şi 22 de abţineri.

PNL a susţinut că aleşii locali care au trecut la alt partid în baza ordonanţei să-şi piardă mandatele, iar sumele indemnizaţiilor să fie returnate, deputatul PNL Victor Paul Dobre susţinând că astfel, va fi respectată decizia Curţii Constituţionale care a decis că ordonanţa este neconstituţională.
„Să respectăm decizia CC, să reglementăm ferm împotriva fenomenului de traseism politic în care mii de primari şi consilieri au trecut la alt partid. Nu cred că mai există o ţară a UE în care să fie această transhumanţă”, a spus Victor Paul Dobre.
Liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban a spus că „fotografia la zi a consiliilor judeţene şi consiliilor locale nu mai corespundă voinţei electoratului”.
În replică, PSD a susţinut că aleşii locali care au migrat în baza unei ordonanţe nu trebuie pedepsiţi că au respectat o reglementare şi trebuie să-şi păstreze mandatele.
Citeşte ai mult pe Mediafax

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA