2.2 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
marți, 28 martie 2023

ALERTĂ METEO: Radiaţii periculoase, în plină caniculă

canicula soare

Valul de caniculă care s-a abătut asupra României aduce temperaturi extreme de peste 40 de grade Celsius în marile oraşe, în timp ce radiaţiile ultraviolete au ajuns la un nivelul periculos.

Temperaturile resimţite la ora 12.00 sunt absolut terifiante. La Arad se înregistrau 43 de grade Celsius, în timp ce în Timişoara şi Oradea mercurul din termometre indica 46, respectiv 45 de grade. 42 de grade erau la Bucureşti şi Craiova, iar în Focşani şi Iaşi temperaturile erau de 41 de grade.
„Cerul este lipsit de nori, ceea ce favorizează atingerea nivelului de 8 a radiaţiilor ultraviolete în sudul ţării şi pe litoral. Pentru că vorbim de o scară de la 1 la 11, nivelul 8 al radiaţilor este mare mai ales la populaţia care se expune la soare. În plus, pe litoral ultravioletele sunt amplificate de nisip şi luciul apei, de aceea nu este bine să stăm pe plajă, mai ales cu copii mici”, a declarat meteorologul România TV Gabriela Bancilă.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA