-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Alertă meteo. ANM anunţă zile de ger, ninsori şi vânt intens în România. Temperaturile vor scădea până la minus 17 grade

Meteorlogii anunţă vreme extrem de rece în această săptămână. În unele zone, temperaturile vor scădea până la minus 17 grade. 

În intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Meteorologii ANM au anunţat o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 10 ianuarie, ora 10 – 12 ianuarie, ora 10, de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului.

„În Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie).

Pe arii restrânse se va forma polei.

Vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea”, a anunţat ANM.

Citește mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA