9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

Alegeri cu scandal la AJF Botoşani. Două candidaturi respinse, şedinţă extraordinară, ameninţări cu boicotarea şi candidaţi susţinuţi politic

ajf botosani

Şase candidaţi şi-au depus dosarele pentru funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal dar în cursă au rămas doar patru. Este vorba de Ioan Sălăvăstru, Ioan Brînzei, Constantin Boacă şi Bogdan Zanfirescu. Candidaturile lui Petru Filip şi Daniel Şchiopu au fost respinse pe motiv că nu îndeplineau toate criterile prevăzute de regulament.

După ce au fost respinse cele două candidaturi, Petru Filip a anunţat că va contesta. Ba mai mult, el intenţionează să strângă semnături pentru a organiza o şedinţă extraordinară în care să modifice regulamentul. Preşedintele clubului Luceafărul Mihai Eminescu acuză că politicul s-a implicat şi în aceste alegeri.

„Comisia a respins atât candidatura mea cât şi cea a lui Daniel Şchiopu. Eu voi contesta. Am înţeles că va contesta şi Daniel Şchiopu. Din informaţiile pe care le am, s-a implicat politicul şi în această campanie. Am discutat cu mai mulţi conducători de club şi vom strânge semnăturile necesare pentru a convoca o şedinţă extraordinară a Adunării Generale. Vom elimina articolele care care îngrădesc dreptul de a candida celor care s-au înscris şi vom stabili o nouă dată a alegerilor. Cel mai probabil pe 14 decembrie. De asemenea, vom prelungi perioada de depunere a dosarelor. Poate mai sunt şi alţi conducători care vor să se înscrie. În acelaşi timp, există şi posibilitatea de a boicota alegerile”, a spus Petru Filip.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA