1.8 C
Botoșani
miercuri, 1 februarie 2023

Alcool, țigări și crotalii pentru animale descoperite de polițiști la locuința unui Bărbat din Vorniceni

tigari masina 2 nov

La data de 18.07.2014, cu prilejul unei percheziţii efectuate la locuinţa unui bărbat de 38 ani, din localitatea Vorniceni, judeţul Botoşani, poliţiştii au identificat cantitatea de 2.020 ţigarete (101 pachete) de diferite mărci, de provenienţă republica Moldova şi Ucraina despre care acesta cunoştea că provin din activităţi de contrabandă, precum şi peste 30 litri lichid alcoolizat, ambalat în PET-uri care nu prezentau elemente de identificare, neavând aplicate etichete sau marcaje fiscale.

Totodată, la domiciliul bărbatului au fost identificate, ascunse în podul locuinţei, 407 crotalii pentru ovine şi 8 crotalii pentru bovine, toate elementele fiind noi şi nefolosite.

Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, cu sprijinul D.S.V.S.A. Botoşani.

Astfel, din primele verificări efectuate, a rezultat că, prin încălcarea Normelor ANSVSA, toate cele 415 crotalii au fost înregistrate în perioada 2009 – 2014 în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor.

Atât în baza acestor înregistrări cât şi a unor declaraţii neconforme cu realitatea au fost solicitate şi obţinute de la APIA – Centrul Judeţean Botoşani subvenţii pentru creşterea animalelor, prejudiciul cauzat în acest fel bugetului statului urmând a fi stabilit ulterior.

În cauză, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, înşelăciune, fals şi uz de fals.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA