22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

ALARMANT. Tot mai mulţi copii aduşi în comă alcoolică la spital

pediatrie upu (6)

Cu un fenomen ingrijorator se confrunta medicii din Botosani care primesc la urgenta copii in coma alcoolica. Anul acesta, au fost 15 minori care au avut nevoie de ingrijiri medicale si consult de specialitate, dupa ce au consumat bauturi alcoolice. Reprezentantii spitalului spun ca cel mai mic are 12 ani si cel mai mare 18 ani.

De regula, acesti copii cand se fac bine sunt dirijati catre sectia de neuropsihiatrie infantila, unde sunt consiliati si ajutati sa nu mai puna gura pe alcool. Cel mai grav caz a fost cel al minorului de 13 ani, de ieri, care a ajuns la pediatrie in coma alcoolica, iar investigatiile au aratat ca avea o alcoolemie de peste 1 la mie.

„Numai de la inceputul anului, la unitatea de primiri urgente de la pediatrie au fost adusi cu ambulanta un numar de 15 copii cu intoxicatie etanolica din care un adolescent in coma de gradul II-III. Evolutia ulterioara a fost favorabila, a fost nevoie de internare in spital si consult neuropsihiatric si consiliere psihologica. Predomina baietii si varsta minima a fost de 12 ani”, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta

Majoritatea minorilor care consuma alcool provin din familii care au avut un istoric asemanator, copiii fac ceea ce vad in familiile lor, imita comportamentele celor mari, considerandu-le ca fiind normale chiar si pentru varsta lor. O alta cauza este anturajul nociv in care acesti copii isi petrec timpul.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA