-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

ALARMANT Sute de pacienţi mor anual în Spitalul Judeţean Botoşani. Vezi care sunt sectiile cu cea mai mare rată a mortalităţii

spitaluljudeteanpacienttarga

In Spitalul Judetean, zilnic, cate unul sau mai multi botosaneni pierd lupta cu boala. Sute de oameni diagnosticati cu maladii grave isi dau ultima suflare pe patul de spital.Numai de la inceputul anului si pana acum 491 de decese s-au inregistrat in cea mai mare unitate medicala din judet.

Recordul la acest capitol sinistru il detin sectiile neurologie unde au decedat 87 de persoane, medicala,unde au murit 85 de pacienti si oncologie, sectia in care s-au inregistrat de la inceputul anului si pana in prezent 62 de decese.

Specialistii din sistemul sanitar spun ca majoritatea oamenilor care au murit in spital fac parte din categoria celor care descopera boala in faza finala si abia atunci cer ajutorul medicilor.

„De la inceputul anului si pana in prezent, mortalitatea generala e undeva la un procent de 1,7 %. In spital s-au inregistrat peste 490 de decese, majoritatea persoane cu boli grave care au o rata a mortalitatii generale crescuta fata de media celorlalte sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta”, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

De exemplu, in anul 2013, 653 de botosaneni si-au dat ultima suflare pe patul de spital. Cele mai multe decese s-au inregistrat tot  pe sectia de neurologie, unde 125 de oameni au pierdut lupta cu boala. Pe sectia medicala, 105 pacienti nu

au raspuns la tratament si au decedat, acestora adaugandu-li-se alte 20 de decese inregistrate in compartimentul hematologie. In sectia de oncologie, 104 oameni diagnosticati cu cancer au murit anul trecut. 85 de decese s-au inregistrat pe chirurgie si 64 pe cardiologie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA