9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

ALARMANT. Populaţia judeţului Botoşani este în scădere dramatică. 20 de comune au în componenţă sate cu sub 100 de locuitori

drum satesc, oameni

În câţiva ani, o parte dintre satele judeţului Botoşani vor dispărea de pe hartă. În ultimele două decenii şi jumătate, populaţia a scăzut alarmant iar în aceste sate au rămas doar bătrânii. Potrivit unei statistici publicate de către Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, în judeţul Botoşani, 20 de comune au în componenţă sate cu sub 100 de locuitori.

Este vorba de Brăeşti, Coţuşca, Dobârceni, Gorbăneşti, Havârna, Hăneşti, Leorda, Manoleasa, Mihai Eminescu, Păltiniş, Ripiceni, Româneşti, Santa Mare, Suharău, Ştiubieni, Todireni, Truşeşti, Ungureni, Unţeni şi Văculeşti.

Tot potrivit statisticii publicate de către Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, comuna Viişoara a înregistrat cea mai mare scădere de populaţie în perioada 1991 – 2012, procentul fiind de 30,4%. Mulţi dintre locuitorii acestei comune au plecat la muncă în străinătate şi au preferat să se stabilească în Italia sau Spania.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA